Jun 16, 2008

Pločice rutiranje i ostalo...

Evo stiglo vreme maturskih/diplomskih/seminarskih i kojekakvih drugih radova. Kolega u NS koji se profi bavi izradom pločica baš sad krenuo da obnavlja tehniku, pa do Septembra po tom pitanju ništa.

A pojedinima dogorelo skoro do noktiju! Pitanja tipa "ko može da napravi dvostranu sa metalzacijom" i slična samo se pojavljuju kojekude. Uputiš ih na firme koje se time bave, kad ono il ne rade il "deru" za izradu tehničke dokumentacije, a sve zarad jedne diplomske/seminarske štampice.

Eeeee..., sad kod takvih štampica: "šta joj fali pustio sam AutoRuter". Šiomigađura, ono što autoruter odradi moš mačku o onu stvar, jelte. A ima bogme i neiskustva kada je projektovanje štampi u pitanju, naravno, školarci/seminarci ga i nemaju s obzirom na godine kojima raspolažu.

Međutim, lepo im objasniš kako da ručno izrutiraju pločicu, pa ako baš mora da bude dvostrana kako da se iskoriste nožice komponenata za promenu sloja, ili nožice podnožja za čipove, u iste svrhe, pošalješ im lepo fotke, a oni opet ista pitanja tipa "a kako da ja to zalemim sa gornje strane" i slično.

E, pa ako ova slička ne govori dovoljno, ja više ne znam šta da dalje pričam.


Crna štraftla mu dođe "profi" podnožje, one trakice uznad kanda liče na nogice od čipića (na žemske me nešto baš ne podsećaju), a ispod se lepo vidi lem sa gornje strane pločice, a ko bi reko, ima na istoj nožici provodnik sa donje strane, al mi nešto ne radi rentgen na fotoaparatu.

A može i ovako, i podnožje i komponenta.


O brljama AutoRutera sledeći put, biće i slički glupoština koje autoruteri ostavljaju (u čitavoj priči, mislim na Pro**l-ov autoruter, fala Bogu tu zverku ne koriim, više volim da koristim svoje vijuge).

No comments: