Dec 5, 2007

Paa, može i da se nastavi...

Čitajući kojekakve postove smučilo mi se kurčenje pojedinaca kako toner transfer metodom prave superultramegagigaturbo DIY čtampane pločice.
Dok oni palamude koji im papir najviše pasuje (možda im je najpogodniji tariguz, kolko su se rasprdeli) i potroše silne količine tonera, vremena i ... lepo se kupe 2 komada UV-A sijalica, optet, kao u proslom post-u 2 komada elektronskih prigušnica na bljuvaku, skocka nekakva kutijetina od iverice i eto je skalamerija za osvetljavanje pločica.

E, sad, sijalice su PHILIPS-ove namenjene za upotrebu u grafičkoj industriji, mada bi mogle da prođu i one za kvarcanje, samo što su 170-180 cm :)

A za same pločice, neko pršće spreja, a ja lepo kupim u RK gotov oslojeni karton ili staklo, kod drugara odnesem voljami corel voljami postskript fajl i za par minuta nazad sa grafičkim filmom (i ostavljenom adekvatnom nadoknadom za isti), pa pali skalameriju, u međuvremenu spremaj masnu sodu (ako nije zaostalo kolkotolko sveže od zadnjeg puta) dok se pločica osvetljava, pa ondak klozetara i hidrogen, i eto pločice za po' sata i sve to bez pegle i kojekakvih papira, transfer folija,...

Slike sleduju neki drugi put, prazni mi virusi u aparatu.

No comments: